Monday 20 July 2015

[HM:258012] Bursa Lezzet Duraklarından Enfes Fotoğraflar

Lezzet-î Bursa

 

« Değme gurmeleri kıskandıracak engin bir mutfağa sahip olan Bursa, yöresel yemekleri ile gizemli dünyasını mis gibi kokan cantığı ile açar. Pideli köfte ile gösterisini başlatırken İnegöl köftesi ile konuklarını mest eder. Yöresel söyleyişle "tahanlı" pide ile gösterisini sonlandırmaya yakın, imdada enfes kestane şekeri ve kaymaklı Kemalpaşa yetişir ve nihayetinde perde kapanır. Sonrasında Kozahan'daki ulu çınar gölgesinde, ipek tadında içilen bir Türk kahvesinin hatrına paha biçilemez. Leblebili kekremsi bozası ise arkalarından bakakalır.

Öte yandan yöresel bir yemekten daha çok efsane olmuş bir İskender Kebap vardır ki; onun yeri ayrıdır. Bu yemeğin afiyetle yenilebileceği birçok lezzet durağını barındıran Bursa, kendine has bu aşıyla tüm damaklara hitap eder. Orijinal İskender tabağının altına çarşaf niyetine domates sosuyla yıkanmış pide serilirken, üzerine özel yöntemlerle marine edilerek odun ateşinde pişmiş döner etleri serpilir. Bu lezzet-i şahanenin yanına süzme yoğurttan bir sadrazam, közde biberden bir vezir ve sıcacık tere yağdan da bir taç eklendi mi; İskender kebap krallığını ilan ederek "ziyafet-i muhteşem" adıyla önce damaklara, sonra da dimağlara tahtını kurar. »|Cemal Haki|[Geçmiş Zaman Nöbetçisi : Yeşil Bursa Makalesi ]

------------------------------------------------------------------------------------------

Günün birinde "Lezzet-î Seyahatname" olarak bir kitap haline gelecek çalışmanın ilk adımını atıyoruz. :)

Türkiye'nin incisi, yeşilin cenneti, güzel şehir Bursa'mızın enfes ve tarihi lezzetlerini konu eden amatör fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz. 

Yorum ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler… 

İyi haftalar…

Cemal Haki
























































--
--
We are also on Face Book, Click on Like to jois us
FB Page: https://www.facebook.com/pages/Hyderabad-Masti/335077553211328
FB Group: https://www.facebook.com/groups/hydmasti/
 
https://groups.google.com/d/msg/hyd-masti/GO9LYiFoudM/TKqvCCq2EbMJ

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Hyderabad Masti" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to hyd-masti+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

No comments:

Post a Comment